Αρχική arrow Γραφείο Τύπου arrow ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2018
Εργασία από την Careerjet

Μενού
Αρχική
Ο Σύλλογος
Το χορευτικό μας
Γραφείο Τύπου
Οι χορηγοί μας
Επικοινωνία
Links
Φόρουμ Μετερίζι
Ατλας Προσωπικοτήτων
Αιτωλοακαρνανία
Ταυτότητα
Ιστορία
Τουρισμός-Αξιοθέατα
Δημοφιλή
Τό περιοδικό μας

Διαβάστε περισσότερα...
Επισκέπτες
Έχουμε 60 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκεψιμότητα
Επισκέπτες: 2125283
Διαμαρτυρία!

Διαβάστε περισσότερα...
Bookmark Us
 
 
ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΣΟΛΟΓΙΟΥ
Βιντεοκασέτα

Διαβάστε περισσότερα...
blank
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣΟ Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» και η ΜΚΟ, Κέντρο Πολιτισμού & Πνευματικού Στοχασμού «ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ», οργάνωσαν περιβαλλοντική ημερίδα με θέμα: «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στην Δυτική Ελλάδα».


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 & Ώρα: 12:30μ.μ. έως 14:30μ.μ. στο Ξενοδοχείο Hilton.


Ομιλητές ήταν οι:

 • Κώστας Καραγκούνης (Βουλευτής ΝΔ στην Αιτωλ/νανία)

 • Πάνος Κουρουμπλής (Ανεξάρτητος Βουλευτής Αιτωλ/νανίας)

 • Ανδρέας Ανδρεαδάκης (Καθηγητής ΕΜΠ, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)

 • Ιωάννης Συμπέθερος (Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας, Ειδικός στην Υδραυλική Μηχανική & πρώην Ειδικός Γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΧΩΔΕ)

 • Λεωνάρδος Τηνιακός (Διδάκτωρ- Γεωλόγος -Υδρογειολόγος, Δ/ντης Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου).


Συντονιστής του Πάνελ ήταν ο:

 • Κωνσταντίνος Μπαλωμένος (Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»).


Η ημερίδα εντάσσονταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολυσυνεδρίου Capital & Vision

που οργάνωσε το «Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο», η Εφημερίδα «Κεφάλαιο», και η δικτυακή πύλη Capital.gr από τις 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2011.


Κατά τη διάρκεια του 3ήμερου σημαντικοί φορείς και επιχειρήσεις απ' όλη την Ελλάδα, οργάνωσαν συνεδριακές εκδηλώσεις και ημερίδες γύρω από τα θέματα της οικονομίας και της αγοράς, της ενέργειας και τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.


Κατά την συζήτηση της περιβαλλοντικής ημερίδας του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», έγινε μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική παρουσίαση των προβλημάτων των υδατικών πόρων της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε βάθος για τις τάσεις και προοπτικές της ευρύτερης περιοχής από τους πολιτικούς αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες που μελετούν τα συγκεκριμένα θέματα.


Συγκεκριμένα:

Ο κ Πάνος Κουρουμπλής αφού αναφέρθηκε στο πλούσιο υδατικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της περιοχής. Τόνισε ότι πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες στην Αιτωλοακαρνανία για να διεκδικηθούν με πιο αποφασιστικό τρόπο τα αντισταθμιστικά οφέλη από την χρήση του νερού. Κατηγόρησε τους φορείς και την κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας η οποίοι έδειξαν κάπου είδους απάθεια σε αυτού του είδους τις διεκδικήσεις και με την στάση τους επέτρεψαν στην πολιτεία να αντιμετωπίζει την Αιτωλοακαρνανία ως αποικιοκρατούμενη περιοχή. Αντιπαρέβαλε το παράδειγμα της λίμνης Πλαστήρα που έχει αναπτυχθεί και έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δραστηριότητες και καυτηρίασε τη στάση της ΔΕΗ διότι μεταχειρίζεται τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας σαν να είναι δικά της. Αναφέρθηκε επίσης, στο παράδοξο ότι εκκρεμεί ακόμη αγωγή της ΔΕΗ κατά του Δήμου Αγρινίου διεκδικώντας να λάβει οικονομικά οφέλη από τη χρήση του νερού που έκανε ο Δήμος Αγρινίου. Τέλος, ανέφερε ότι σε μια εποχή που η πολιτεία μιλά για την πώληση της ΔΕΗ και των δικτύων της, θα πρέπει οι Αιτωλοακαρνάνες να δουν πως θα φέρουν το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε η Αιτωλοακαρνανία που είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη που μεταφέρει πλουτοπαραγωγικές πηγές στην εθνική οικονομία να λάβει αυτά που της αναλογούν.


Ο κ. Κώστας Καραγκούνης, τόνισε ότι η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί την υδρολογική καρδιά της Ελλάδος. Αναφέρθηκε στο πλούσιο υδάτινο δυναμικό της περιοχής και παρουσίασε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά της. Αναφέρθηκε στην προσφορά της Αιτωλοακαρνανίας στην εθνική οικονομία (υδροδότηση Αττικής κ.λπ) αλλά και στις προκλήσεις της περιοχής λόγω των ιδιαίτερων γεωγραφικών, κλιματικών, δημογραφικών και κοινωνικοοικονομικών αλλαγών (ενώ η Αιτωλοακαρνανία είναι πλούσια σε βροχές, το 40% της Αιτωλοακαρνανικής γης είναι άνυνδρο και πολλοί δήμοι και κοινότητες δεν έχουν πόσιμο νερό να πιούν).

Τόνισε ότι όλα τα έργα υποδομής (αρδευτικά έργα, φράγμα Αχυρών κ.λπ) στην ευρύτερη περιοχή έχουν μείνει στα χαρτιά και γι' αυτό, καυτηρίασε τη στάση της πολιτείας απέναντι στους κατοίκους και τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας.

Τόνισε ότι η Αιτωλοακαρνανία αποτελεί κομβικό σημείο ανάπτυξης και αειφορίας, αρκεί τον υδάτινο αυτό πλούτο να τον σεβαστούμε και να τον αξιοποιήσουμε ορθολογικά με την μεγαλύτερη ωφέλεια και απόδοση.


Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης τόνισε ότι σε αυτή την δύσκολη περίοδο γίνεται σημαντικό έργο από μέρους της πολιτείας. Αναφέρθηκε στις αρχές της Ευρωπαϊκής οδηγίας πλαίσιο για τα νερά (2000/60/ΕΕ) και τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ανήκει σε κανέναν ουσιαστικά. Σε καμία ΔΕΗ αλλά και σε καμία τοπική κοινωνία. Είναι ένα φυσικό αγαθό αλλά και ένα οικονομικό αγαθό διότι έχει ένα κόστος για να παραχθεί και να φτάσει μέχρι τον χρήστη-καταναλωτή.

Δεν μπορεί να αποφασίζει μια ομάδα τεχνοκρατών για τον τρόπο διαχείρισης των υδατικών πόρων παρά απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου μέσα από οργανωμένους κοινωνικούς φορείς είτε μέσα από μεμονωμένα άτομα. Οι αποφάσεις δεν είναι τεχνοκρατικές απόλυτα, έχουν κοινωνικές όψεις και δεν μπορούν να γίνονται ερήμην μιας οργανωμένης διαβούλευσης. Πρώτα κοιτάμε να συμμαζέψουμε τη ζήτηση, να κάνουμε την εξοικονόμηση που μπορούμε να κάνουμε και μετά ψάχνουμε για να βρούμε καινούριες πηγές νερού. Επίσης, δεν μπορούμε να βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα για το που περισσεύει ή λείπει το νερό. Πρέπει να γίνει μια σε βάθος και ολοκληρωμένη ανάλυση του ζητήματος της διαχείρισης της ζήτησης όσο και της διαχείρισης της προσφοράς.

Στη συνέχεια παρουσίασε το έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα από την Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ. Ανέφερε ότι:

 • Ολοκληρώνεται μετά από ένα χρόνο το σχέδιο διαχείρισης υδατικών διαμερισμάτων (το οποίο έπρεπε να είχε γίνει από το 2009) Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Το προσχέδιο διαχείρισης υποβλήθηκε στην Δ/νση Υδάτων του ΥΠΕΚΑ στις 23/9/2011 και αφού μελετηθεί από την Υπηρεσία του, θα μπει σε εξαμηνιαία διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου προκειμένου να εγκριθεί από τις αρμόδιες αποκεντρωμένες διοικήσεις και τις Δ/νσεις Υδάτων με παράλληλη γνωμοδότηση από την Ειδική Γραμματεία.

 • Στη διαβούλευση θα τεθεί ξεκάθαρα το θέμα του Αχελώου (θα παρουσιαστούν 5με 10 σενάρια για την εκτροπή), το θέμα της Μεσοχώρας, το θέμα της υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων, το θέμα των γεωργικών καλλιεργειών, το θέμα της εξοικονόμησης νερού μέσα από έξυπνα συστήματα άρδευσης και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Η διαβούλευση θα είναι ελεύθερη και οργανωμένη. Έχουν κοστολογηθεί οι υποδομές που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών καθώς και οι τρόποι με τους οποίους θα καλυφθούν. Μέχρι τέλους του έτους θα είναι έτοιμα για διαβούλευση τα σχέδια διαχείρισης και των υπολοίπων υδατικών διαμερισμάτων της χώρας.

 • Έχουν γίνει αρκετά βήματα σε σχέση με τα δίκτυα και τους βιολογικούς καθαρισμούς. Σε σχέση με την μόλυνση της λίμνης Τριχωνίδας τόνισε ότι ευθύνη έχουν και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που την ρυπαίνουν με τα λήμματά τους. Παρόλα αυτά, εγκρίθηκε από το πρόγραμμα ΕΤΕΡΑΚ ποσό 25εκατ. Ευρώ για το έργο των παραλίμνιων περιοχών της Τριχωνίδας.

 • Θα υπάρξει ειδική πρόσκληση για ευαίσθητες περιοχές όπως Εύηνος, η λίμνη Πλαστήρα, οι λεκάνες απορροής και τις παράκτιες περιοχές της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό που θα καλύψει ανάγκες δικτύων και βιολογικών καθαρισμών θα χρηματοδοτηθεί με ποσό πάνω από 1 εκατ. Ευρώ.

 • Θα υπάρξει από αρχές Νοεμβρίου ένα νέο συστηματικό πρόγραμμα παρακολούθησης των ποταμών, λιμνών και παράκτιων περιοχών με φορείς πιστοποιημένους όπως το ΙΓΜΕ που θα αντικαταστήσει ένα υπάρχων πρόγραμμα που ήταν αποσπασματικό και δεν χρησιμοποιούσε πάντα μεθόδους αξιόπιστες και συμβατές.

 • Για τις ακτές τις Αιτωλοακαρνανίας, υπάρχει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των ακτών και θα ενισχυθεί με ένα καινούριο έργο που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο και θα είναι πλήρως έτοιμο με την ιστοσελίδα του στις αρχές του νέου έτους και θα έχει να κάνει όχι μόνο με την παρακολούθηση της ποιότητας των νερών αλλά και με μια καταγραφή όλων των δυνητικών πιέσεων μιας περιοχής. Θα δημιουργηθεί δηλαδή μια ταυτότητα, ένα προφίλ (όπου θα παρουσιάζονται οι πηγές μόλυνσης, τι πιέσεις που δέχεται η περιοχή, τι υποδομές υπάρχουν κ.λπ) για κάθε ακτή κολύμβησης. Αυτή δεν θα είναι μια στατική εικόνα αλλά θα παρουσιάζεται σε ένα διαδραστικό ιστότοπο ώστε ο κάθε πολίτης όχι μόνο να ενημερώνεται αλλά και να παρεμβαίνει δίνοντας τις δικές του παρατηρήσεις.

 • Θα βγαίνουν στο ίντερνετ όλα τα αποτελέσματα των βιολογικών καθαρισμών ώστε ο πολίτης να πληροφορείται πως λειτουργεί ο βιολογικός.

 

Ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ιωάννης Συμπέθερος παρουσίασε αναλυτικά το Πλαίσιο Διαχείρισης και Προστασίας των Υδατικών Πόρων (Υ.Π.) της Ευρωπαϊκής οδηγίας πλαίσιο για τα νερά (2000/60/ΕΕ), τους στόχους της και αναφέρθηκε στο άρθρο 5 της Οδηγίας για το Υδατικό Διαμέρισμα Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, που περιλαμβάνει εκθέσεις για:

 • Τον αρχικό χαρακτηρισμό υπογείων υδάτων, σε συνεργασία με το ΙΓΜΕ (καθορισμός υπόγειων υδατικών συστημάτων, ανάλυση πιέσεων και επιπτώσεων).

 • Τον χαρακτηρισμό παράκτιων & μεταβατικών υδάτων, (καθορισμός υδατικών συστημάτων, ανάλυση πιέσεων και επιπτώσεων).

 • Τον χαρακτηρισμό εσωτερικών επιφανειακών (ποτάμια, λίμνες) υδάτων (καθορισμός υδατικών συστημάτων, ανάλυση πιέσεων και επιπτώσεων και

 • Την οικονομική ανάλυση των χρήσεων νερού και την εκτίμηση του υφιστάμενου βαθμού ανάκτησης της κόστους από τις Υπηρεσίες Ύδατος.

Αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση του υδατικού συστήματος της Αιτωλοακαρνανίας και παρουσίασε επτά (7) σενάρια διαχείρισης της λεκάνης του Αχελώου.


Ο Δ/ντης Υδάτων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ.

Λεωνάρδος Τηνιακός αναφέρθηκε στην ορθολογική διαχείριση του νερού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας. Παρουσίασε τα γεωγραφικά δεδομένα της Αιτωλοακαρνανίας, αναλυτικά στοιχεία που αφορούν το υδατικό διαμέρισμα Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και τις τάσεις ως προς τις αδειοδοτήσεις για αρδευτικές χρήσεις στην Αιτωλοακαρνανία. Παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν ανα περιοχή σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και έκανε σημαντικές προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων διαχείρισης νερού στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα:

 • Για όλες τις περιοχές υπάρχει άμεση ανάγκη απομάκρυνσης / ελέγχου των πηγών ρύπανσης (λύματα, αυτοσχέδιες χωματερές, κτηνοτροφικές μονάδες) όπου αυτές έχουν επιδράσει σε πηγές / γεωτρήσεις / επιφανειακά νερά. 

 • Έμφαση να δοθεί στην αξιοποίηση των επιφανειακών νερών καθώς και σε έργα τεχνικού Εμπλουτισμού.


Κατά περιοχές, ενδεικτικά πρότεινε για άμεσο προγραμματισμό τα εξής:

1. Έργα ταμιευτήρων / λιμνοδεξαμενών / φραγμάτων (όχι κατ' ανάγκη μεγάλων)

 • Περιοχές λεκάνης 60, 62 (Ξηροπόταμου, Αράπη) και 15 (Ινάχου) : Στην περίπτωση Ινάχου προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΗ. Επίσης στις περιοχές των ορεινών Δ. Δ. του όρους Αράκυνθος (τόσο στη λεκάνη της Τριχωνίδας όσο και του Μεσολογγίου) και του Δήμου Στράτου.


2. Έργα τεχνητού εμπλουτισμού 

 • Σε όλες τις περιοχές πέριξ των Aκαρνανικών, ιδιαίτερα στη λεκάνη Μύτικα - Κανδήλας και Παλαίρου, αλλά και στη Βόνιτσα 

 • 'Όλες οι αμμοχαλικοληψίες από ποταμούς, να διενεργούνται σε συνδυασμό με έργα τεχνητού εμπλουτισμού, προς το σκοπό πρόληψης μελλοντικών προβλημάτων στους υπόγειoυς υδροφoρείς.


3. Άλλα έργα και ενέργειες 

 • Καθορισμός ζωνών προστασίας νερού, ύστερα από υδρογεωλογική έρευνα σε όλες τις υδρευτικές υδροληψίες (πηγές, γεωτρήσεις, ταμιευτήρες νερού). 

 • Μελέτη αξιοποίησης επεξεργασμένων λυμάτων (π.χ. από βιολογικό καθαρισμό) για άρδευση αστικού πρασίνου ή δημιουργία τεχνητών υγρότοπων (artificial wetlands) για συνδυασμένη παραγωγή βιομάζας (π.χ. ξυλείας) - καθαρισμού νερού - ενεργειακού ς σκοπούς κ.λπ. 

 • Αξιοποίηση παράκτιων καρστικών αναβλύσεων (π.χ. πηγή Κρυονερίου) για μεταφορά νερού σε νησιά.

 • Εναλλακτικές χρήσεις θερμομεταλλικών νερών για ιαματικούς σκοπούς (π.χ. περιοχή Κλόκοβας, Κ. Βασιλικής) ή γεωθερμική αξιοποίηση.

 • Προγραμματισμός μικρών έργων ΑΠΕ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών (Μ. Υ/Η . Ε. π.χ. πηγές Καλλιθέας, Αγίας Σοφίας κλπ.)


Σημαντική επίσης, θεωρείτε η συγκέντρωση στοιχείων ποσοτικής μέτρησης των νερών με:

 • Εγκατάσταση νέων αυτοματοποιημένων υδρομετεωρολογικών σταθμών με τηλεμετάδοση στοιχείων.

 • Πιεζομετρικές γεωτρήσεις σε καίρια σημεία των υδρογεωλογικών λεκανών (κυρίως στις πεδινές περιοχές).

 • Τεχνικά έργα για τη μέτρηση απορροών σε όλες τις λεκάνες (συνεργασία ΠΔΕ - Νομαρχιών - Δήμων).


Στην ημερίδα, παρεμβάσεις έκαναν:

 • Ο κ. Παναγιώτης Κοντός (Πρόεδρος Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας) και

 • Ο κ. Γεώργιος Λέρης (πρώην Δ/ντης Εκμετάλλευσης Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ) .

Τελευταία Νέα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΥΠΑ - ΒΑΝΔΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΡΟΥΣΒΕΛΤ 17 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Τ.Κ. 121-34   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» σας προσκαλεί στην ετήσια χοροεσπερίδα του, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 και Ώρα 10:00μ.μ. στο Κέντρο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» (Λ. Ποσειδώνος 18, Ελληνικό, Τηλ: 211 77.07.570) Τραγουδούν: Αντύπας - Δέσποινα Βανδή - Vegas Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα Το Δ.Σ. του Συλλόγου Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλ: 210-57.79.952 & 6945-015734 www.kosmasaitolos.gr, E-mail: info@kosmasaitolos.gr   Details...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:«Χίλιες και Μία...Νότες» Περιστέρι, Δεκέμβριος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Χίλιες και Μία...Νότες» Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», συμμετείχε στη μουσική παράσταση με τίτλο: «Χίλιες και Μία...Νότες» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Θεάτρου Παλλάς, το Σάββατα 22 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00, στο θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5 Αθήνα, τηλ: 210-32.13.100). Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του Συλλόγου, απόλαυσαν μια ανεπανάληπτη μουσική παράσταση από την Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και μέσα από ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, βίωσαν μια αληθινά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν έργα μεγάλων μουσουργών όπως, M. Mussorgsky („Νύχτα στο φαλακρό βουνό"), S. Prokofiev („Ο Πέτρος και ο Λύκος"), G. Bizet („Carmen"), Δ. Παπαδημητρίου („Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας"), D. Shostakovich, εμπνευσμένα από τα παραμύθια, καθώς και μουσική κινηματογράφου, μιούζικαλ και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Την Παιδική Νεανική Ορχήστρα, διεύθυνε η Νίνα Πατρικίδου και πλαισιώθηκε από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: Βάγια Κωφού (σοπράνο), Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), Νατάσσα Πασχάλη (ηθοποιός) και Άννα Σακαλή (αφήγηση). Η Παιδική Νεανική Ορχήστρα της ΕΡΤ και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ευχαριστούν θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.   Details...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 186Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ 186Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ     Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, επετειακή εκδήλωση για την 186η Επέτειο της «Εξόδου του Μεσολογγίου», με θέμα: "Ωδή στην Έξοδο του Μεσολογγίου".   Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργάνωσαν ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και ο Λαογραφικός - Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ.   Πλήθος κόσμου και επισήμων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, παρακολούθησαν μια σπουδαία σε πλοκή και περιεχόμενο εκδήλωση. Απόλαυσαν ένα εκπληκτικό μουσικό - επετειακό πρόγραμμα με την συμμετοχή του Εργαστηρίου Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ι. Ν. Αγ. Αναστασίας Περισσού, υπό τη διεύθυνση του χοράρχου κ. Ευαγγέλου Σαραντίδη και το χορευτικό του Λαογραφικού - Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ υπό τη διεύθυνση του κ. Αχιλλέα Νταγιάντα.   Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή 5λεπτου ιστορικού video για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των Προέδρων του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς Αιτωλός», κ. Κώστα Μπαλωμένου και της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας κ. Αθανάσιου Ραφτόπουλου καθώς και του Γεν. Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Γρίβας ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Πάνο Κατσούλη.   Ακολούθησε σύντομη απαγγελία αποσπάσματος από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» από την εκπαιδευτικό κα. Ζωή Μπράτσου και μουσικό πρόγραμμα με επετειακά τραγούδια και χορούς της «Εξόδου» από το Εργαστήρι Παραδοσιακού Τραγουδιού του Ι. Ν. Αγ. Αναστασίας Περισσού και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας υπό τη διεύθυνση του κ. Ανδρέα Ατζάμπου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Πρωτοπρεσβύτερου - Εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας Περισσού κ.κ. Γεώργιου Κατσαούνη και τέλος η εκτέλεση παραδοσιακού μουσικοχορευτικού προγράμματος από τη χορευτική ομάδα του Λαογραφικού - Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ. Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών στους επισήμους της εκδήλωσης και τον χαιρετισμό του Προέδρου του Λαογραφικού - Χορευτικού Συλλόγου Αχαρνών «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» κ. Αχιλλέα Νταγιάντα.   Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Λίλη Παναγιωτοπούλου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών κ. Νίκος Κωστόπουλος. Η υποψήφια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Β' Αθηνών κ. Βέρα Σπυράκου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης. Ο Γεν. Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Γρίβας. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου κ. Γεώργιος Βαθιώτης. Ο επικεφαλής της Παράταξης Ανεξάρτητου Κινήματος (ΠΑΚ) Νέας Ιωνίας κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης. Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Κολμανιώτης. Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Φώτης Τσομπάνογλου. Ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Ιωάννης Μανιάτης. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Μιλτιάδης Κανναβός. Η Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Τάκης Στεργίου. Οι Αντιπρόεδροι του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κκ. Νούλας και Κουβέλης. Η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος κα Λαμπρινή Κουφάκη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμφιλοχιτών Αττικής κ. Δημήτρης Αρσένης. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών κ. Γεώργιος Τσέλιος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Νέου Ηρακλείου κ. Βαγγέλης Νικολάου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης. Ο Διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου κ. Σάββας Ανδρεάδης. Εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας η κ. Μαρία Λαγουδάκη. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Σπηλιάς Λοκρίδας κα. Αναστασία Μποκτού. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη κα. Μαίρη Αρώνη. Ο Γραμματέας του Συλλόγου Αβρακιωτών Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας κ. Ιωάννης Σιάχος. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύη κ. Χρήστος Γιαννακόπουλος. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής ο κ. Σταύρος Παρασκευάς. Ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Κοντονής. Επιστολές έστειλαν: Ο Βουλευτής της Β' Αθηνών της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών κ. Γεώργιος Νούλας.     Details...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 186Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Περιστέρι, Μάρτιος 2012,     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ 186Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ     Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός», η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας και ο Λαογραφικός - Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Πόλεως Δήμου Μεσολογγίου για την 186η Επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου, συνδιοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για να τιμήσουν την θυσία των ηρώων της εξόδου με θέμα: "Ωδή στην Έξοδο του Μεσολογγίου".   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 και ώρα 7:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 Νέα Ιωνία, πλησίον Ηλεκτρικού Σταθμού)   Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος - Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Αναστασίας Περισσού κ.κ. Γεώργιος Κατσαούνης.   Θα παρουσιαστεί πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με επετειακά τραγούδια και χορούς της «Εξόδου».   Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο στα τηλέφωνα: 210-57.79.952 & 6945-015734   Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα Το Δ.Σ. του Συλλόγου   Details...

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Περιστέρι, Ιανουάριος 2012, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» Το δυναμικό τους παρόν έδωσαν οι Αιτωλοακαρνάνες του Περιστερίου στην ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 στο νυχτερινό κέντρο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ STUDIO» , ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών της. Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην χοροεσπερίδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πραγματικό υπερθέαμα και να χαρούν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες Τόλη Βοσκόπουλο και Αντώνη Ρέμο οι οποίοι, τους έκαναν να βιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές και να γλεντήσουν μέχρι τα ξημερώματα.   Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Πρόεδρος του κόμματος «ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κ. Γιάννης Δημαράς. Η κα. Έλενα Λαδιά εκ μέρους του Βουλευτή της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Σταμάτη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμφικτιονία Αιτωλοακαρνάνων κ. Φίλιππος Ντόβας. Ο Πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Δυτικής Αθήνας» και γνωστός δημοσιογράφος του 9,84FM κ. Παναγιώτης Μαργαρώνης. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) κ. Ιωάννης Φιλιόπουλος και Ο Αντιπρόεδρος της ΔΑΚΕ του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» κ. Γεώργιος Ρόκκας.   Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη και τους φίλους Αιτωλοακαρνάνες του Περιστερίου που με την παρουσία τους, στήριξαν την πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου για το 2012.   Details...

Careerjet
Βίντεο Παναιτωλικού
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΡΟΔΟΣ
Facebook
Ραδιοφωνική διαφήμιση

Ραδιοφωνική διαφήμιση για τον Ατλαντα Προσωπικοτήτων της Αιτωλοακαρνανίας

Copyright © 2006 kosmasaitolos.gr